DiaBeatit Run: bedrijven in beweging voor het goede doel

 In Laat je inspireren

Op 30 september vind de vijfde editie van de DiaBeatit Run plaats. Voor veel bedrijven een gelegenheid om in beweging te komen en geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van diabetes.

Onderzoekers, artsen, verpleegkundigen, maar ook marketingbureaus, installatiebedrijven en ICT-partijen doen mee aan de DiaBeatit Run. “Het deelnemersveld is ieder jaar gevarieerd, dat vinden we mooi om te zien”, vertelt Carlijn van de Laar, als medewerker van het Diabetes Fonds betrokken bij de organisatie van de DiaBeatit Run.

Motivatie

“Nog mooier is dat elk bedrijventeam een eigen motivatie heeft om mee te doen. Artsen en verpleegkundigen omdat ze dagelijks met diabetes bezig zijn en organisaties uit het mkb omdat ze een collega met diabetes hebben”, vervolgt Carlijn, die merkt dat veel bedrijven de run gebruiken in het kader van teambuilding. “Samen iets presteren en geld ophalen voor het goede doel, daar wordt iedereen gelukkig van.”

De teller staat inmiddels op ruim 28.000 euro. Volgens Carlijn een mooi bedrag, “maar er mag natuurlijk altijd meer geld bij”. Inschrijven voor de run kan, ruim een maand voor de start, daarom nog steeds. “De ervaring leert dat we juist in de laatste weken voor de run veel sponsorgeld ophalen. Dus we juichen nieuwe inschrijvingen van bedrijven zeker toe.”

Lees ook: Meer bewegen bij gemeente Rotterdam voor onderzoek naar diabetes

Van Rotterdam naar Amsterdam

De run start in Rotterdam met het beklimmen van de Euromast (589 treden). Daarna volgt een estafettetocht van 84 kilometer naar Amsterdam. “Een dubbele marathon dus”, aldus Carlijn. “Het is dan ook de bedoeling dat renners elkaar afwisselen.” Op de route, die dwars door het Groene Hart langs de Amstel loopt, zijn zeker 23 wisselpunten.

Inschrijven

Inschrijven voor de DiaBeatit Run kan eenvoudig via www.diabeatitrun.nl. Om het voor bedrijven makkelijker te maken, is het mogelijk om een team in te schrijven waarbij er voor de inschrijfkosten van alle teamleden één factuur wordt gestuurd.

Recent Posts