Get up, stand up!

 In Laat je inspireren

Bob Marley zong het al: Get up, stand up! Zou zijn nummer over zitten op het werk zijn gegaan, dan was de reggae-zanger zijn tijd ver vooruit. Want waar het 20 tot 30 jaar geleden vooral ging over beter zitten, gaat het nu vooral over minder zitten.

Veel zitten betekent grotere kans op klachten

En dat is niet voor niets. Mensen die dagelijks 8 tot 11 uur zitten, hebben 15% meer kans om binnen 3 jaar te overlijden dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. Dit blijkt uit onderzoek van Hidde van der Ploeg van VU medisch centrum.

Zijn onderzoek wordt ondersteund door cijfers van de Factsheet Zitgedrag: mensen die meer dan 8 uur per dag zitten, hebben een 10% tot 27% hogere kans op eerder sterven, ten opzichte van mensen die minder dan 4 uur per dag zitten.

Leestip: Feiten en cijfers over zitten

Kom in beweging!

Dankzij nationale en internationale onderzoeken wordt er steeds meer bekend over de negatieve gevolgen van veel en langdurig zitten. En omdat we juist op het werk veel zitten, is dit dé plek om in beweging te komen. Om alvast in de stemming te raken kun je hieronder onze poster Get up, stand up! downloaden. Precies ja, geïnspireerd op Bob Marley!

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]
Recent Posts