Minder zitten bij… Hercuton

 In Laat je inspireren
Interview met: Susan van der Geld Functie: Marketing Manager Naam bedrijf: Hercuton Plaats: Nieuwkuijk Bedrijfsactiviteit: Bouwbedrijf Aantal mensen: 90

Bij Hercuton, een bedrijf dat conceptmatig bedrijfshuisvesting ontwerpt en bouwt, hebben ze te maken met mensen op de bouwplaats die veel bewegen en mensen op kantoor die een stuk minder bewegen.

Om medewerkers meer aan het bewegen te krijgen is het vitaliteitsprogramma ‘Hercuton Beweegt’ in het leven geroepen. Het bijzondere aan dit programma is dat het gekoppeld is aan drie goede doelen, waaronder dit jaar het Diabetes Fonds. Het programma is opgezet om enerzijds haar mensen te motiveren meer te gaan bewegen en anderzijds goede doelen te steunen. “Voor het goede doel zijn mensen eerder geneigd een rondje extra te lopen of deel te nemen aan een fietsevenement of wandeltocht”, vertelt Susan van der Geld.

 

“Voor het goede doel zijn mensen eerder geneigd een rondje extra te lopen of deel te nemen aan een fietsevenement of wandeltocht.”

 

Muntjes verdienen

Werknemers bij Hercuton krijgen speciale muntjes op het moment dat ze extra bewegen of aan een beweeg evenement deelnemen. De mensen die op de bouwplaats werken, krijgen de muntjes vanzelfsprekend omdat ze de hele dag in beweging zijn. In het kantoorpand hangen kokers voor drie goede doelen waarin de muntjes vervolgens gedoneerd kunnen worden.

Muntjes kunnen al verdiend worden met een lunchwandeling van 20 minuten op het industrieterrein, maar ook met deelname aan hardloop-, wielren- of wandelevenementen, zoals de Amstel Gold Race, Pink Ribbon of de Dam-tot-Damloop. De werkgroep achter Hercuton Beweegt draagt regelmatig evenementen aan, maar werknemers kunnen ook zelf suggesties indienen voor activiteiten en vervolgens hun collega’s stimuleren om ook mee te doen. Susan: “Het leuke is dat je samen beweegt en je kletst toch over andere dingen dan alleen maar over je werk. Het versterkt ook de band onderling.”

Hercuton Beweegt bestaat inmiddels drie jaar en het programma wordt zeer gewaardeerd. Afgelopen jaar werd er daarom in de kerstpakketten heel toepasselijk sportkleding aangeboden. Werknemers konden kiezen voor een polo, een t-shirt of een jack met het logo erop.

Zitten is het nieuwe roken

“Het idee voor het programma is ontstaan na het inzicht dat zitten na roken de grootste veroorzaker is van hart- en vaatziekten”, vertelt Susan. “In de basis is het idee vanuit hogerhand aangegeven vanwege de rol die een werkgever heeft bij de duurzame inzetbaarheid van een werknemer.” De helft van de mensen werkt namelijk op kantoor en zit veel. Dankzij deze interesse vanuit het management team werden de voorstellen van de werkgroep snel goedgekeurd gefinancierd.

 

“Hercuton Beweegt bestaat inmiddels drie jaar en het programma wordt zeer gewaardeerd. Afgelopen jaar werd er daarom in de kerstpakketten heel toepasselijk sportkleding aangeboden. Werknemers konden kiezen voor een polo, een shirt of een jack met het logo erop.”

 

Het programma werd gestart met een nul-meting. Alle medewerkers kregen de kans om hun gezondheid te meten: bloeddruk, cholesterol, gewicht, maar ook eet- en beweeggewoontes (middels vragenlijsten). Iedereen die meedeed ontving een persoonlijk rapport van de uitslag, inclusief tips en suggesties voor oplossingen. Dit was een belangrijk onderdeel voor het creëren van bewustwording over het belang van bewegen voor de gezondheid.

Bewustwording

Het muntjessysteem heeft verdere bewustwording teweeg gebracht. Inmiddels proberen medewerkers daadwerkelijk meer te bewegen. Iedereen neemt de trap, zelfs bezoekers. In plaats van de telefoon te gebruiken, lopen mensen even naar hun collega toe. Het is niet altijd efficiënt, want het kost natuurlijk meer tijd, maar het belang om even van de plaats af te komen weegt ook mee.

Er is bij Hercuton nu ook een vergaderruimte waar staand vergaderd kan worden. Dit blijkt inspirerend te werken. Susan: “Als je staat, ga je toch wat vlotter vergaderen, de vergadering verloopt effectiever en mensen vinden het lekker om gewoon even te gaan staan.”

Er zijn natuurlijk ook mensen die niet willen wandelen, en dat wordt bij Hercuton ook gerespecteerd. Susan: “Wij kunnen niet meer dan het proberen te stimuleren. Er is ook de optie om te gaan darten. Dan sta je toch met je collega’s. Je zit in ieder geval niet.”

 

“Als je staat, ga je toch wat vlotter vergaderen, de vergadering verloopt effectiever en mensen vinden het lekker om gewoon even te gaan staan.”

 

Bijdragen aan een goed doel

Een belangrijk onderdeel van het programma is de communicatie rondom de tussenstanden en uitslagen. Mensen kunnen zelf kiezen aan welke goede doelen ze hun verdiende muntjes doneren. Eén keer in het kwartaal wordt de tussenstand ook naar buiten gecommuniceerd. Op 31 december is de einduitslag en in januari worden de deelnemende goede doelen uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen. Het goede doel met de meeste muntjes ontvangt 1500 euro, de nummer 2 ontvangt 1000 euro en de nummer 3 ontvangt 500 euro. Het mooie is dat deze donaties uitgereikt worden door de deelnemers die de meeste punten behaald hebben. Susan: “Dan maak je het persoonlijk en je ziet dat medewerkers er heel trots op zijn. Het wordt als erg prettig ervaren dat je zo een klein beetje kunt bijdragen aan een goed doel, terwijl je ook werkt aan je eigen gezondheid.”

Bedankt Hercuton!

Het Diabetes Fonds haalde in 2016 de meeste punten en ontving daarmee de hoofdprijs van 1500 euro. Dit was mede te danken aan de inspanningen van medewerker Jack van den Broek. Zijn broer, zwager en dochter van 15 hebben allemaal diabetes type 1. Hij weet daarom als geen ander waarom onderzoek naar de genezing van diabetes belangrijk is.

Recommended Posts