‘Verander de norm, te veel zitten is niet normaal’

 In Laat je inspireren

Na een 24-uurssessie op sportcomplex Papendal en een confronterend gesprek met zijn bedrijfsfysiotherapeut wist Alexander Stolze het zeker: ‘ik moet minder zitten, veel minder zitten’.

De Manager Gezond Werken van Achmea droeg 2 weken lang een smartwatch om zijn zitgedrag te meten. Uit de resultaten bleek dat hij gemiddeld 12,5 uur per dag zittend doorbracht, met uitschieters naar 14 uur. “Als ik zo door zou gaan, zou mijn risico op gezondheidsklachten steeds groter worden. Voor mij een serieuze aanleiding om iets aan mijn zitgedrag te doen.”

 

“Als ik zo door zou gaan, zou mijn risico op gezondheidsklachten steeds groter worden. Voor mij een serieuze aanleiding om iets aan mijn zitgedrag te doen.”

 

Meer aandacht voor dynamisch werken

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en zit hij dagelijks ruim 4 uur minder. De bureaufiets en de trap zijn goede vrienden van hem geworden. “De lift? Die neem ik nooit meer”, vertelt Alexander, die na een bezoek aan Pim Mulier tot de conclusie kwam dat het anders moest bij Achmea. “Minder focus op bewegen na werktijd en meer aandacht voor dynamiek op de werkvloer. Werknemers brengen het grootste gedeelte van hun dag door op het werk, dus daar is je invloed als werkgever het grootst.”

En zo ging onder leiding van Alexander het roer om op de werkvloer. Wie de Achmea-vestiging in Apeldoorn bezoekt, treft in de hal als eerste een indrukwekkende rij zit-sta-bureaus en deskbikes. “Toen ik startte met dit project wilde ik het gelijk goed en groots aanpakken. Dus niet 6 fietsstoelen neerzetten en maar zien wat er gebeurt, nee: ik heb direct 300 bureaufietsen besteld en 2.000 medewerkers bij het project betrokken.”

Hij vervolgt: “Tijdens de implementatie van dynamisch meubilair hebben we niet gekeken naar afdelingen waar het verzuim hoog was. We hebben een oproep geplaatst waarop managers konden reageren. Geen focus op verplichting, maar op spontaniteit.” De oproep resulteerde uiteindelijk in 70 aanmeldingen van enthousiaste managers die met hun afdeling aan de slag wilden gaan.

 

“Onze belofte voor de langere termijn is dat nooit iemand binnen de organisatie langer dan 2 uur achter elkaar zou moeten zitten omdat hij of zij daar niet de mogelijkheid voor heeft. Iedereen moet kunnen bewegen.”

 

‘Iedereen moet kunnen bewegen’

Alexander verdeelde de aanmeldingen in 3 groepen met elk een aparte begeleidingsmethode. Zo ging de eerste groep aan de slag met begeleiding van Pim Mulier. “Een vergelijkbaar traject dat ik op Papendal volgde. Dus met een smartwatch om zitgedrag te meten en een persoonlijk gesprek om de resultaten te analyseren. De tweede groep kreeg ook een smartwatch, maar in plaats van begeleiding van Pim Mulier werd deze groep begeleid door 3 bedrijfsfysiotherapeuten van Gezond Werken. De derde groep ging aan de slag met een interactieve e-learningmodule met video’s, vragen en werkinstructies.”

De begeleidingsmethodes hebben geresulteerd in een nieuwe norm. “1 op de 10 werkplekken binnen Achmea is dynamisch”, vertelt Alexander trots. “Onze belofte voor de langere termijn is dat nooit iemand binnen de organisatie langer dan 2 uur achter elkaar zou moeten zitten omdat hij of zij daar niet de mogelijkheid voor heeft. Iedereen moet kunnen bewegen.”

Er wordt hard gewerkt om deze belofte waar te maken. In de trappenhuizen hangen motiverende bordjes met hoeveel calorieën je verbrand als je de trap neemt. Wandelroutes stimuleren werknemers om meer te lopen.

 

“Mijn belangrijkste beweegtip? Make your life harder. Als mens zijn we compleet ingesteld op gemak. Niet alleen thuis met de afstandsbediening in je hand, maar ook op de werkvloer.”

 

Positieve resultaten

Alexander: “De initiatieven die we nemen hebben een positief effect. We hebben met sensoren gemeten wat de bezettingsgraad van de dynamische werkplekken is. Uit de metingen blijkt dat mensen net zo vaak voor een dynamische werkplek als voor een reguliere werkplek kiezen.”

Om het daadwerkelijke effect van de dynamische werkplekken te meten, is Alexander een samenwerking met het VUmc gestart. Professor Hidde van der Ploeg, die actief onderzoek doet naar de effecten van zitgedrag, onderzoekt 2,5 jaar lang de impact van dynamisch werken op productiviteit, verzuim en welbevinden.

De reacties en voorlopige resultaten zijn positief. “We zijn begonnen met een groep welwillenden, maar inmiddels is dynamisch werken bij Achmea de mindset geworden van een grote groep medewerkers. Mijn belangrijkste beweegtip? Make your life harder. Als mens zijn we compleet ingesteld op gemak. Niet alleen thuis met de afstandsbediening in je hand, maar ook op de werkvloer. Er is altijd wel een collega die koffie voor je haalt. Terwijl die collega ook zou kunnen denken: ‘het is niet asociaal als ik alleen mijn eigen koffie haal’.”

Over Alexander Stolze

Alexander is sinds eind 2014 verantwoordelijk voor Gezond Werken binnen Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, bekend van merken als Zilveren Kruis, Interpolis en Centraal Beheer. Samen met zijn team en een 6-tal strategische partners biedt hij dagelijks 15.000 collega’s inspiratie en ondersteuning voor lichaam, hoofd en hart & ziel, met als doel dat ze werken met plezier, zich vitaler en gezonder voelen en beter inzetbaar zijn. Alexander is in 2017 genomineerd als ‘Vitality Manager van het jaar’.

Alexander Stolze is Manager Gezond Werken bij Achmea

Recent Posts